محدودیت زمانی، مرخصی و درآمد از معایب کارهای اداری سنتی هستند. دنیای فریلنسری بهطور کامل در تقابل با محیط کار کلاسیک قرار دارد و نوعی خوداشتغالی محسوب میشود. فریلنسرها از آزادی در انتخاب ساعات کاری، کارفرما، سقف درآمد و روزهای کاریشان لذت میبرند. در این بین، آلمان که جامعهای آزاد و پیشرفته دارد، فضایی منحصربهفرد برای فریلنسرها فراهم کرده است. ویزای فریلنسری آلمان، فرصتی ویژه برای تمامی فریلنسرهای بینالمللی با مهارتهای خاص فراهم میکند تا بهصورت جهانی مشغول به کار شوند.
از موزیسینها و معلمان زبان گرفته تا طراحان مد، مهندسان، دندانپزشکان و حسابداران، طیف وسیعی از افراد میتوانند بهصورت فریلنسری کار کنند و حتی از این طریق ویزا بگیرند. فریلنسری استانداردهای زندگی را ارتقا میدهد و فرصتهای شغلی متنوعی ارائه میدهد. یک فریلنسر (در آلمانی: Freiberufler) میتواند با اخذ ویزای خوداشتغالی آلمان، به عنوان یک متخصص آزادکار فعالیت کند و از آزادی کاری برخوردار باشد. اگر در دنیای فریلنسری تجربه دارید و همین حالا هم در این حوزه فعالیت میکنید، با ویزای فریلنسری آلمان آشنا شوید. شاید اکنون نوبت شماست که به یک بازار کار کاملاً متفاوت وارد شوید.
ویزای فریلنسری آلمان چیست؟
فریلنسری یا فریلنسینگ (Freelancing) در آلمان، به عنوان یکی از مشاغل مرتبط با خوداشتغالی دستهبندی میشود، البته با برخی تفاوتهای جزئی. فریلنسری در آلمان نسبت به دیگر مشاغل خوداشتغالی، مشمول پرداخت مالیات کمتری است. با وجود استقلال کاری فریلنسرها، قانون اقامت در آلمان (Aufenthaltsgesetz) ابزاری را برای نظارت بر روند مهاجرت فریلنسرهایی که قصد دارند در اقتصاد این کشور نقش ایفا کنند، فراهم کرده است. به همین دلیل، فرآیند درخواست ویزای فریلنسری آلمان سختگیرانه است و به وضعیت فعلی بازار کار آلمان و نیاز به افراد ماهر و واجد شرایط وابسته است.
ویزای فریلنسری آلمان نوعی اجازه اقامت است که بهطور خاص برای فریلنسرها، هنرمندان و افراد خوداشتغال طراحی شده است. این ویزا به شهروندان غیر اتحادیه اروپا (EU) و غیر منطقه اقتصادی اروپا (EEA) اجازه میدهد تا در آلمان زندگی و کار کنند و مشاغل آزاد خود را دنبال کنند.
دنیای فریلنسری در آلمان معمولاً شامل مشاغلی مانند نقاشی، مجریگری، مترجمی، نویسندگی، معلمی، مربیگری، خبرنگاری، پزشکی، دندانپزشکی، مشاوره تجاری و غیره میشود. طبق اطلاعات سایت schengenvisainfo.com، ویزای فریلنسری آلمان به دو نوع مختلف تقسیم میشود:
ویزا برای اشتغال به صورت فریلنسری یا Freiberufler (visa for freelance employment): اگر شغلی که دارید، مزایا و منافعی برای اقتصاد آلمان داشته باشد، میتوانید این نوع ویزا را دریافت کنید. کاندیداهای اخذ این نوع ویزای فریلنسری آلمان شامل هنرمندان، نویسندگان، پزشکان خوداشتغال، مهندسان، معلمان زبان، مترجمان، حسابرسان و معمارها هستند.
ویزای خوداشتغالی یا Selbständiger (Visa for self-employment): اگر شما مؤسس یک شرکت و مالک انحصاری یا نماینده مدیریتی یک سازمان هستید، میتوانید این ویزا را به دست بیاورید. در این ویزا باید بازار کار حرفه مورد نظرتان در این کشور وجود داشته باشد و کسبوکارتان به نفع اقتصاد آلمان باشد. همچنین، تأمین مالی کسبوکار مورد نظر باید از طریق فروش سهام و یا تسهیلات انجام شده باشد.
نگاهی به ۷ مزیتی که ویزای فریلنسری دارد
فریلنسرها به خودی خود برتریهای خاصی نسبت به سایر شاغلان دارند. برای مثال، یک فریلنسر میتواند تصمیم بگیرد که چه زمانی و در کجا کار کند. هیچ شرایط کاری و قانون خاصی برای فریلنسری وجود ندارد و ساعات کاری برای افراد فعال در این زمینه ثبت نمیشود. اما حدود ۷ مزیت مهم برای ویزای فریلنسری و مهاجرت به آلمان وجود دارد که عبارتاند از:
- پرداخت مالیات کمتر: فریلنسرها در مقایسه با سایر خوداشتغالها، مالیات کمتری میپردازند.
- برخورداری از شانس بیشتر برای حضور در پروژههای مختلف بینالمللی: با دریافت ویزای فریلنسری آلمان، فرصت شرکت در پروژههای بینالمللی بیشتری فراهم میشود.
- عدم نیاز به گرفتن وقت ملاقات با کارفرما: فریلنسرها نیازی به ملاقات حضوری با کارفرما ندارند و میتوانند بهصورت آنلاین ارتباط برقرار کنند.
- انعطافپذیری در فضای کاری: فریلنسرها میتوانند محیط کاری خود را انتخاب کنند و در هر مکانی که راحت هستند، کار کنند.
- حضور در بازار کار کشور آلمان: با داشتن ویزای فریلنسری، فریلنسرها میتوانند در بازار کار آلمان حضور یابند و از فرصتهای شغلی این کشور بهرهمند شوند.
- افزایش احساس مسئولیتپذیری: فریلنسرها به دلیل مدیریت مستقیم کارهای خود، مسئولیتپذیری بیشتری پیدا میکنند.
- تقویت تفکر خلاقانه و نوآوری: فریلنسری باعث تقویت تفکر خلاقانه و نوآوری میشود، زیرا افراد مجبور هستند بهطور مداوم با چالشهای جدید روبرو شوند و راهحلهای خلاقانه ارائه دهند.
شرایط ویزای Freiberufler در آلمان
طبق اطلاعات سایت schengenvisainfo.com، برای اینکه بهعنوان یکی از کاندیداهای اخذ ویزای خوداشتغالی یا فریلنسری در آلمان محسوب شوید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
- حرفه متقاضی باید مورد نیاز بازار کار و یا از نظر مالی برای کشور آلمان مفید باشد: حرفه شما باید در دستهبندی مشاغلی باشد که بازار کار آلمان به آن نیاز دارد یا از نظر اقتصادی برای کشور مفید باشد.
- ثابت کردن داشتن مشتریان: متقاضی باید ثابت کند که مشتریان فعلی و بالقوهای دارد که علاقهمند به همکاری با او هستند. مشتریان بالقوه باید نامههایی بنویسند که نشان دهند قصد همکاری با متقاضی را دارند.
- تمکن مالی: متقاضی باید ثابت کند که تمکن مالی حداقل ۹۰۰۰ یورویی در سال را دارد.
- اقامت قانونی در آلمان: متقاضی باید اقامت قانونی در آلمان داشته باشد. برای این کار باید آدرس محل زندگی خود را در آلمان در یک اداره ثبت محلی (به آلمانی: Bürgeramt) ثبت کند.
- برنامه بازنشستگی برای متقاضیان بالای ۴۵ سال: اگر سن متقاضی بالای ۴۵ سال است، باید برنامه کافی برای بازنشستگی داشته باشد.
مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان بهعنوان فریلنسر
طبق اطلاعات سایت schengenvisainfo.com، برای اخذ ویزای فریلنسری آلمان باید مدارک زیر را آماده کرده و ارسال کنید:
- تکمیل فرم درخواست ویزای ملی (National visa application): فرم درخواست ویزا باید بهطور کامل و دقیق تکمیل شود.
- پاسپورت معتبر: پاسپورت شما باید دارای اعتبار کافی باشد.
- دو قطعه عکس بیومتریک: عکسها باید بهتازگی گرفته شده و مطابق با استانداردهای بیومتریک باشند.
- پرداخت هزینه ویزا و اثبات پرداخت: هزینه ویزای فریلنسری آلمان باید پرداخت شده و رسید آن ارائه شود.
- بیمه سلامت (Health insurance): مدارک بیمه سلامت باید ارائه شوند.
- توصیهنامه (Recommendation letter): توصیهنامه از کارفرمای قبلی که تواناییها و تجربه شما را تأیید کند.
- رزومه آپدیتشده: رزومهای که تجربیات حرفهای و تحصیلی شما را شامل میشود.
- ارسال نمونهکارهای قبلی: نمونهکارهای حرفهای که نشاندهنده تواناییها و تخصص شما باشند.
- افتتاح حساب در آلمان: مدارک افتتاح حساب بانکی در آلمان.
- مجوز حرفهای: مدارکی که تخصص و مهارت شما را اثبات کنند (مثل مدارک تحصیلات پزشکی، حقوق و غیره).
- مدارک اثبات تمکن مالی: مدارکی که نشاندهنده تمکن مالی شما باشند.
- آخرین صورتحسابهای بانکی: صورتحسابهای بانکی که نشاندهنده وجود وجوه کافی برای تمکن مالی هستند.
- صورت سود و زیان احتمالی: پیشبینی سود و زیان فعالیتهای ماهانه شما در حوزه فریلنسری.
مدارک لازم برای متقاضیان بالای 45 سال
متقاضیانی که بیشتر از 45 سال سن دارند، علاوه بر مدارکی که ذکر شدند، باید مدارک زیر را هم ارائه دهند:
- اثبات برنامه بازنشستگی مناسب: ارائه مدرکی که نشان دهد برای دوران بازنشستگی خود برنامهریزی کردهاید.
- نامه تعهد مشتریان یا کارفرمایان: نامههایی از مشتریان یا کارفرمایان که تعهد به همکاری با شما را بیان کنند.
- حداقل ۲ تعهدنامه از سوی مشتریان بالقوه: این نامهها باید نشان دهند که مشتریان بالقوه قصد همکاری با شما را در حین ورود به آلمان دارند.
نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که شما به عنوان یک فریلنسر در آلمان میتوانید بین بیمه درمانی دولتی و خصوصی انتخاب کنید. البته ممکن است پس از اخذ ویزای فریلنسری آلمان، نیاز به گرفتن بیمه مسافرتی نیز داشته باشید.
۵ مرحلهای که باید برای درخواست ویزای Freiberufler انجام دهید
برای اخذ ویزای فریلنسری آلمان و کار کردن در شهرهای مختلفی مانند برلین، کلن، فرانکفورت و سایر شهرها، باید ۵ مرحله را طی کنید. این مراحل شامل اقدامات قبل و بعد از ورود به آلمان است که در ادامه به هر یک از آنها اشاره میشود:
۱. مراحل قبل از ورود به خاک آلمان
پیش از ورود به آلمان و شروع زندگی بهعنوان یک فریلنسر باید چند کار مهم را در ایران انجام دهید تا در حین ورود به این کشور دچار چالش نشوید:
- افتتاح حساب بینالمللی: یک حساب بینالمللی برای واریز و برداشت پول به ارزش یورو افتتاح کنید.
- محل اقامت: مطمئن شوید که محلی برای اقامت در آلمان دارید.
- بیمه مسافرتی/خارجی: بیمه مسافرتی یا خارجی (travel/expat insurance) بگیرید. مادامی که بهعنوان یک فریلنسر در آلمان زندگی و کار میکنید، توسط یک بیمه درمانی خصوصی پوشش داده خواهید شد.
۲. ورود به آلمان و ثبت یک آدرس (به آلمانی: Anmeldung)
هدف شما از ورود به خاک آلمان، هرچه که باشد، باید یک آدرس صحیح از محل اقامتتان را ثبت کنید که به فرایند آن اصطلاحاً آنمِلدونگ یا Anmeldung گفته میشود. این مورد برای فریلنسرها نیز صدق میکند، زیرا بدون Anmeldung نمیتوان شناسه مالیاتی (Steueridentifikationsnummer) و یا شماره مالیات آزاد (Steuernummer) برای ویزای فریلنسری آلمان گرفت.
پس از ثبت آدرس از طریق Anmeldung، شناسه مالیاتی آلمانی متقاضی بهصورت اتوماتیک ایجاد و سپس ارسال میشود. در این مرحله، شما در حال تبدیل شدن به یک فریلنسر در آلمان هستید!
۳. تعیین اینکه شما فریلنسر هستید یا خوداشتغال
فریلنسری و خوداشتغالی در بسیاری از کشورها در یک طبقهبندی قرار دارند، اما در آلمان چنین نیست. بسته به حرفهای که دارید، بهعنوان فریلنسر یا خوداشتغال ارزیابی خواهید شد. همین مسئله تعیین میکند که چگونه کسبوکارتان را ثبت کنید، چقدر مالیات بپردازید و حتی در کدام نهاد صنعتی ثبتنام کنید.
اگر هنوز هم مطمئن نیستید که شما در طبقهبندی فریلنسری یا خوداشتغالی قرار دارید، با موسسه حرفههای لیبرال (Institut für Freie Berufe) یا اداره مالیات محلی آلمان (Finanzamt) تماس بگیرید. آنها پیش از اخذ ویزای فریلنسری آلمان، به شما کمک میکنند تا متوجه شوید، فریلنسر هستید یا یک شخص خوداشتغال.
۴. اقدام برای بیمه درمانی
مشاغل آزاد، فریلنسرها و فعالان حوزه خوداشتغالی از نظر قانونی موظفاند که در مدت اقامت در آلمان، تحت پوشش بیمه درمانی باشند. اگر شما یک شهروند خارج از اتحادیه اروپا یا یک تازهوارد محسوب میشوید، شانستان برای پذیرش در طرح بیمه سلامت عمومی (public health insurance scheme) تقریباً صفر است. به همین دلیل پیشنهاد میشود که برای اخذ ویزای فریلنسری آلمان، از بیمه درمانی خصوصی مثل موسسه Feather یا Ottonova استفاده کنید.
۵. ثبت کسبوکار بهصورت قانونی
در این مرحله، شما باید کسبوکار (به آلمانی: Gewerbe) خود را در یکی از دفاتر تجارت محل اقامت (Gewerbeamt) ثبت کنید. همچنین، میتوانید با واحدهای کاری مرتبط مانند اتاق صنعت و تجارت یا IHK (Industry and Commerce) و یا اتاق مهارتهای دستی یا HWK (Handwerkskammer) تعامل داشته باشید و در مورد مجوزهای قانونی مطلع شوید.
این بخش، آخرین مرحله از راهاندازی کسبوکار بهعنوان یک فریلنسر یا خوداشتغال است و پس از آن میتوانید بهصورت تماموقت در حرفه خود مشغول به کار شوید.
نگاهی به مزایا و چالشهای مهاجرت بهعنوان یک Freiberufler
مزایای خوداشتغالی و یا فریلنسری بهعنوان Freiberufler:
- آزادی کار بیشتر: نسبت به سایر مشاغل، فریلنسرها آزادی بیشتری در کار دارند.
- عدم محدودیت در زمان، مکان و موضوع کار: فریلنسرها میتوانند هر زمانی و در هر مکانی که دوست دارند کار کنند و موضوع کار خود را انتخاب کنند.
- انعطاف ساعات کاری: فریلنسرها میتوانند ساعات کاری خود را در طول شبانهروز تنظیم کنند.
- پرداخت مالیات کمتر: نسبت به سایر خوداشتغالها، فریلنسرها مالیات کمتری میپردازند.
- کار بیشتر = درآمد بیشتر: هر چقدر بیشتر کار کنند، درآمد بیشتری کسب میکنند.
- پوشش هزینه زندگی در آلمان با حقوق بیشتر: درآمد بیشتر میتواند هزینههای زندگی در آلمان را پوشش دهد.
بعضی از چالشهای خوداشتغالی و فریلنسری:
- کار زیاد و مرخصی کم: خوداشتغالی بهمعنای کار زیاد و مرخصی بسیار کم است.
- عدم کار در تیم: فریلنسرها معمولاً در یک تیم کار نمیکنند و نمیتوانند حجم کار را با دیگران بهاشتراک بگذارند.
- استرس روانی: استرس روانی یکی از چالشهای مهم این حوزه است.
- عدم تناسب برخی افراد: بسیاری از افراد از لحاظ مهارت و روحیه کاری برای این کارها ساخته نشدهاند.
مالیات و ملاحظات قانونی برای Freiberufler
مالیات در آلمان برای یک فریلنسر، با کسی که بهصورت مستقیم با یک کارفرما کار میکند، تفاوت دارد. یکی از تفاوتهای اساسی این است که فریلنسر باید تمام هزینه مالیات را خودش بپردازد و نمیتواند آن را با کارفرما تقسیم کند. برای کار در آلمان در زمینههای فریلنسری و یا خوداشتغالی باید حدود ۱۴ تا ۴۵ درصد از درآمدتان را بهعنوان مالیات بر درآمد بپردازید.
شرایط بیمه و مستمری برای مشاغل آزاد چگونه است؟
طبق اطلاعات سایت schengenvisainfo.com، فریلنسرها نیازی به پرداخت هزینههای مربوط به بیمه در آلمان را ندارند. با این حال، بهتر است که پس از اخذ ویزای فریلنسری آلمان، بهطور مستقل برای بیمه سلامت، بیمه از کار افتادگی و بیمه عمر اقدام کنید.
شرایط مستمری برای افراد بالای ۴۵ سال
اگر بالای ۴۵ سال سن دارید و میتوانید برنامه مناسبی برای بازنشستگی ارائه دهید، شرایط مستمری ماهیانه به این شکل خواهد بود:
مستمری ماهیانه ۱۳۳۲.۳۶ یورو برای حداقل ۱۲ سال تا ۶۷ سالگی
آشنایی با مشاغل آزاد محبوب در آلمان
برای اخذ ویزای فریلنسری آلمان، نیاز است که با مشاغل محبوب این حوزه بیشتر آشنا شوید. طبق اطلاعات سایت Germany-visa.org، قانون مالیات بر درآمد آلمان یا EStG (The Income Tax Act of Germany)، فهرستی از مشاغل آزاد محبوب و واجد شرایط کاری ارائه کرده است که در این زمینهها وجود دارند:
- مراقبتهای بهداشتی
- قانون و مباحث قضایی
- مشاورههای مالیاتی و تجاری
- موضوعات علمی، فنی و مبتنی بر تکنولوژی
- مهارتهای مربوط به زبان خارجی
- مهارتهای مرتبط با انتقال اطلاعات، نویسندگی و تولید محتوا
۷ نکته برای فریلنسینگ موفق بهعنوان Freiberufler در آلمان
نکات بسیاری برای موفقیت در زمینه فریلنسری وجود دارند که در ادامه به ۷ تا از برجستهترین آنها اشاره میکنیم:
- پیوستن به یک پلتفرم فریلنسری: مثل Upwork و Fiverr، که به شما امکان میدهد تا پروژههای بیشتری پیدا کنید و مشتریان جدیدی جذب کنید.
- فعال و مسئولیتپذیر بودن در پروژهها: تلاش کنید تا همیشه در پروژههایتان فعال و مسئولیتپذیر باشید تا اعتماد مشتریان را جلب کنید.
- تبلیغات عمومی برای خدماتی که ارائه میدهید: خدمات خود را بهطور گسترده تبلیغ کنید تا به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کنید.
- تهیه یک رزومه پُربار و آپدیت کردن آن: یک رزومه قوی و بهروز داشته باشید که تمام تجربیات و مهارتهای شما را نشان دهد.
- آمادگی برای پذیرش فرصتهای شغلی جدید: همیشه آماده باشید تا فرصتهای شغلی جدید را بپذیرید و از آنها بهرهبرداری کنید.
- دریغ نکردن از همکاری با دیگران و کارهای تیمی: همکاری با دیگران و کار در تیمها میتواند به شما کمک کند تا پروژههای بزرگتر و پیچیدهتر را انجام دهید.
- افزایش ارتباط با کارفرمایان: سعی کنید ارتباطات خود را با کارفرمایان افزایش دهید تا به بهترین مشاغل در آلمان دسترسی پیدا کنید.
دریافت اقامت با ویزای فریلنسری آلمان
نکته بسیار مهم اینجاست که شما باید قبل از درخواست برای ویزای فریلنسری، اقامت دائم آلمان را داشته باشید. در بخش مربوط به مراحل اخذ ویزای فریلنسری همین مقاله، گفتیم که پس از اقامت در آلمان، باید آدرس محل اقامتتان را برای ثبت در اداره Bürgeramt ارسال کنید. بهعبارت سادهتر، با اخذ اقامت آلمان میتوانید ویزای فریلنسری را دریافت کنید و نه بالعکس.
حضور در دنیای فریلنسری نیازمند برخورداری از دانش، مهارتها و البته علاقهای است که شما را برای یک حرفه بیحد و مرز آماده میکند. برای راهاندازی یک شغل خوب در زمینه فریلنسری باید طرح مناسب و برنامهریزی دقیق داشته باشید. یکی از طرحهای هوشمندانه برای فعالیت در این حرفه، اخذ ویزای فریلنسری آلمان است. کشور آلمان به دلیل تقویت زیرساختها و افزایش نیروی کار در بازارهای کار خود، طرح خلاقانهای را برای جذب فریلنسرها یا آزادکارهای بینالمللی ارائه داده است. در این مقاله به سراغ ویزای خوداشتغالی آلمان رفتیم و شرایط، نیازمندیها، مدارک مورد نیاز و غیره را بررسی کردیم.
اگر شما هم یک فریلنسر محسوب میشوید، شرایط اخذ ویزای فریلنسری را دارید و مایل به کار در آلمان هستید، همین حالا با ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه