ویزای تحصیلی آلمان

به نظر شما چرا تحصیل در آلمان، به یکی از اهداف اصلی دانشجویان تبدیل شده است؟ در همین ابتدا به شما بگوییم، مزایای تحصیل در آلمان، به‌قدری زیاد است که ما هرچقدر هم تلاش کنیم باز هم یک‌سری از مطالب در این مقاله گنجانده نمی‌شود. به‌عنوان مثال یکی از ویژگی‌های خوب، پایین بودن شهریه دانشگاه‌ های آلمان است. یکی دیگر از مزایای تحصیل در این کشور، تضمین آینده شغلی‌ست. قطعا کلی مزایای دیگری برای تحصیل در آلمان وجود دارد که توضیحات آن از اهداف این مقاله نیست.

امروز به شما می‌خواهیم بگوییم، برای تحصیل در آلمان به ویزای دانشجویی آلمان نیاز دارید. به‌قدری شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان از اهمیت زیادی برخوردار است که به یکی شرایط اصلی تحصیل در آلمان به حساب می‌آید.

در این مقاله از سیر تا پیاز مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان به شما می‌گوییم. از مدارک لازم گرفته تا شرایط اخذ ویزا و …

به یاد داشته باشید، یادگیری از ما انسان‌های بهتری می‌سازد و به ما قدرت می‌دهد تا دنیای خودمان را تسخیر کنیم. پس اگر در مسیر تحصیل در آلمان قدم گذاشته‌اید، روی کمک و تجربه کارشناسان تله تراست حساب کنید و با ما حالا تماس بگیرید.

ویزای تحصیلی آلمان

تمام دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارند، باید نسبت به اخذ ویزای دانشجویی آلمان اقدام نمایند. ویزای تحصیلی آلمان، به شما اجازه می‌دهد تا در طول دوره تحصیل‌تان در آلمان بمانید. حال ما سه نوع ویزای دانشجویی آلمان داریم:

اولین ویزا، ویزای اصلی دانشجویی آلمان است. برای دانشجویانی صادر می‌شود که قبلاً در یک دوره دانشگاهی پذیرفته شده‌اند. این ویزای معمولاً سه ماه اعتبار دارد. در این سه ماه فرصت دارید تا برای اخذ اقامت خود اقدام نمایید.

دومین ویزا، ویزای درخواست تحصیلی است. اگر هنوز در دانشگاه پذیرش نشده‌اید یا رشته تحصیلی خود را انتخاب نکرده‌اید، ویزای درخواست تحصیلی مناسب شماست. این ویزا سه ماه اعتبار دارد و زمینه را برای پذیرش در یکی از دانشگاه‌های آلمان فراهم می‌سازد. اگر بعد از سه ماه واجد شرایط نشدید، تا حداکثر 6 ماه فرصت دارید تا شرایط پذیرش را میسر سازید.

سومین و آخرین ویزا، ویزای دوره زبان است. ویزای دوره زبان، برای اشخاصی صادر می‌شود که در دوره‌های مقدماتی آلمانی پذیرفته شده‌اند. این دوره‌ی زبان آلمانی، معمولاً 3 الی 12 ماه زمان می‌برد.

حال سوال اینجاست، چگونه ویزای تحصیلی آلمان بگیریم؟ جای نگرانی وجود ندارد. ما در ادامه مقاله شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان را به‌طور کامل برایتان توضیح می‌دهیم.

پرسش‌های متداول درباره ویزای تحصیلی آلمان

1. شرایط اصلی اخذ ویزای تحصیلی آلمان چیست؟

برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان، شما باید پذیرش از یکی از دانشگاه‌ها یا دوره‌های کالج مقدماتی آلمان را داشته باشید. این دوره‌ها ممکن است توسط دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های علوم کاربردی و آکادمی‌های هنر، موسیقی و فیلم ارائه شوند. همچنین، باید مدارکی از جمله پذیرش دانشگاه، اثبات تمکن مالی و مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی) را ارائه دهید.

2. آیا برای تحصیل در آلمان محدودیت سنی وجود دارد؟

تحصیل در آلمان محدودیت سنی خاصی ندارد. حداقل سن برای پذیرش در دوره‌های کالج مقدماتی بین ۱۸ تا ۲۲ سال است و حداکثر سن برای دریافت ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی تا ۲۸ سال می‌باشد. برای دوره دکترا محدودیت سنی وجود ندارد و سفارت نیز در ارائه ویزای تحصیلی به دانشجویان دکترا محدودیتی قائل نمی‌شود.

3. آیا امکان تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان وجود دارد؟

در حال حاضر، یکی از شروط اصلی پذیرش در مراکز آموزش عالی آلمان، داشتن مدرک زبان معتبر است. برای رشته‌های آلمانی زبان، گواهینامه‌ای از سطح B2 تا C1 مورد نیاز است. برای رشته‌های انگلیسی زبان، حداقل نمره ۶ آیلتس یا ۸۰ تافل لازم است.

4. هزینه ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟

هزینه ویزای دانشجویی آلمان ۷۵ یورو است و در صورتی که درخواست شما رد شود، این هزینه قابل بازگشت نیست. همچنین، دانشجویانی که اجازه اقامت بیشتر از ۹۰ روز را نیاز دارند، باید برای دریافت این مجوز ۱۱۰ یورو بپردازند.

5. چه مدارکی برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان لازم است؟

مدارک لازم شامل فرم ویزای تکمیل و امضا شده، پاسپورت معتبر، دو فتوکپی از پاسپورت، شناسنامه، سند ازدواج (در صورت تاهل)، شناسنامه فرزند (در صورت داشتن فرزند)، دو عکس پرتره بیومتریک، ویزای شینگن قبلی، مجوز اقامت قبلی، اثبات تمکن مالی، رزومه (CV)، انگیزه‌نامه، اصل گواهی‌های تحصیلات قبلی همراه با ترجمه رسمی، مدرک پذیرش در یکی از دانشگاه‌های آلمان یا دوره کالج مقدماتی، مدرک مهارت زبان آلمانی (برای رشته‌های تحصیلی به زبان آلمانی) و اثبات تسلط به زبان انگلیسی (برای رشته‌های تحصیلی انگلیسی) می‌باشند.

شرایط ویزای تحصیلی آلمان

اصلی‌ترین شرط اخذ ویزای تحصیلی در آلمان، دریافت پذیرش در یکی از دانشگاه‌ها یا دوره‌های کالج مقدماتی برای آزمون ورود به دانشگاه محسوب می‌شود. دوره‌تحصیلی که به شما حق دریافت ویزای دانشجویی آلمان را می‌دهد، ممکن است توسط انواع مختلفی از موسسات آموزش عالی در آلمان مانند دانشگاه‌ها، دانشگاه‌های علوم کاربردی و آکادمی‌های هنر، موسیقی و فیلم ارائه شود.

شرایط سنی ویزای تحصیلی آلمان

یکی از مزایای تحصیل در آلمان عدم محدودیت سنی برای تحصیل در این دانشگاه‌ها است؛ اما گفتنی‌ست اکثر دانشجویان از سن 18 سالگی تحصیل خود در آلمان را آغاز می‌کنند. همچنین، در دانشگاه‌های این کشور حداکثر سن برای تحصیل وجود ندارد. با این حال، شرایط سنی که بهتر است برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان در نظر گرفته شود، عبارت‌اند از:

  • حداقل سن برای پذیرش در دوره های کالج مقدماتی بین 18 تا 22 سال است.
  • حداکثر سن برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی تا 28 است.
  • ادامه تحصیل در سنین بالای 30 سال و گذراندن دوره‌های تحصیلی طولانی در مقطع کارشناسی ارشد دشوار است. با این حال، غیر ممکن نیست و برخی افراد با توجیه تحصیلی و ارائه سوابق‌کاری درخشان یا گواهی‌نامه‌های معتبر، امکان قبولی در این مقطع را دارند.
  • محدودیت سنی برای شروع دوره دکترا در آلمان وجود ندارد و سفارت محدودیتی برای ارائه ویزای تحصیلی به دانشجویان مقطع دکترا در سنین بالا قائل نمی‌شود.

توجه داشته باشید، شرایط سنی برای ویزای تحصیلی آلمان در افراد مختلف باتوجه به سیستم دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت است. در حقیقت، افزایش سن یا فواصل طولانی مدت بین دو مقطع تحصیلی، شانس موفقیت پذیرش دانشجویان بین المللی را به حداقل می‌رساند.

شرایط ویزای تحصیلی آلمان بدون مدرک زبان

در گذشته، امکان تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان امکان‌پذیر بود؛ اما در حال حاضر، یکی از شروط اصلی پذیرش در مراکز آموزش‌عالی این کشور داشتن تسلط و حداقل نمره زبان الزامی است. اگر رشته انتخابی شما به زبان آلمانی تدریس می‌شود باید حداقل گواهینامه‌ای معتبر از سطح B2 تا C1 را داشته باشید.
چنانچه به زبان آلمانی تسلط نداشته یا رشته تحصیلی شما به زبان انگلیسی است، نیاز به حداقل نمره 6 آیلتس یا 80 تافل را خواهید داشت.

شرط مدرک ویزای تحصیلی آلمان

یکی از شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه‌های آلمان، ارائه مدرک دیپلم و ریز نمرات مورد تایید نظام آموزشی آلمان است. چنانچه مدرک دیپلم شما اعتبار کافی برای ورود به دانشگاه را نداشته باشد، می‌توانید از طریق ثبت‌نام در دوره‌های مقدماتی کالج اقدام کنید.

توجه داشته باشید که یکی از شرایط اصلی شرکت در این دوره، تسلط به زبان آلمانی است. دوره‌های کالج آلمان معمولاً یک سال طول می‌کشند. پایان این دوره به منزله پذیرش در دانشگاه نیست، بلکه شما ملزم به شرکت در آزمون ورودی دانشگاه‌های آلمان و موفقیت در آن هستید.

تمکن مالی ویزای تحصیلی آلمان

اثبات تمکن مالی ویزای دانشجویی آلمان به چهار طریق امکان پذیر است:

  • یک حساب بانکی مسدود شده در بانک آلمان به مبلغ ۱۱۲۰۸ یورو
  • اثبات تمکن مالی از طریق والدین
  • حمایت مالی از طریق یک شهروند یا مقیم آلمانی.
  • البته دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی رایگان آلمان شده‌اند نیز می‌توانند با ارائه گواهی بورسیه، تمکن مالی خود را اثبات کنند.

مدارک ویزای دانشجویی آلمان

مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی آلمان شامل موارد زیر خواهد بود:

  • فرم ویزای تکمیل و امضا شده
  • پاسپورت معتبر
  • دو فتوکپی از پاسپورت
  • شناسنامه
  • سند ازدواج (در صورت تاهل)
  • شناسنامه فرزند (در صورت داشتن فرزند)
  • دو عکس پرتره بیومتریک به تازگی گرفته شده است
  • ویزای شینگن قبلی
  • مجوز اقامت قبلی
  • اثبات تمکن مالی
  • رزومه (CV)
  • انگیزه‌نامه
  • اصل گواهی‌های تحصیلات قبلی به همراه ترجمه رسمی و معتبر
  • مدرک پذیرش در یکی از دانشگاه‌های آلمان یا دوره کالج مقدماتی
  • مدرک مهارت زبان آلمانی (برای رشته‌های تحصیلی به زبان آلمانی)
  • اثبات تسلط به زبان انگلیسی (برای رشته‌های تحصیلی انگلیسی)

توجه داشته باشید که سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های آلمان این حق را برای خود محفوظ می‌دارند که مدارک اضافی یا تأیید گواهی‌ها را درخواست کنند.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان

به‌طور کلی، نحوه گرفتن ویزای دانشجویی آلمان در 4 مرحله خلاصه می‌شود که عبارت‌اند از:

1- درخواست پذیرش برای ویزای دانشجویی آلمان

قبل از اقدام برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان، باید در یک برنامه تحصیلی معتبر همچون دانشگاه، موسسه آموزش‌عالی و دوره‌های مقدماتی کالج درخواست پذیرش خود را ثبت کنید.

2- گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی

برای اخذ وقت سفارت آلمان برای ویزای دانشجویی، باید وقت سفارت خود را به‌صورت آنلاین و از طریق سایت سفارت آلمان ثبت کنید.

3- مدارک ویزای تحصیلی آلمان

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آلمان را در بخش قبل به‌طور کامل برایتان توضیح دادیم. توجه داشته باشید که قبل از مصاحبه برای ویزای تحصیلی باید مدارکتان را آماده کنید.

4- مصاحبه ویزای تحصیلی آلمان

در جلسات مصاحبه معمولا از انگیزه و هدف شما برای تحصیل در آلمان سوالاتی پرسیده می‌شود. علاوه بر این، باید تاییدیه پرداخت هزینه درخواست ویزا را در زمان مصاحبه به همراه داشته باشید.

این مصاحبه از مهمترین مراحل اخذ ویزای دانشجویی آلمان است. برای جلوگیری از ریجکتی ویزای آلمان بهتر است به برخی نکات رفع ریجکتی توجه داشته باشید که در بخش‌های بعد به آن اشاره خواهیم کرد.

هزینه ویزای تحصیلی آلمان

هزینه ویزای دانشجویی آلمان 75 یورو است و اگر درخواست شما رد شود، این هزینه قابل بازگشت نیست. دانشجویانی که اجازه اقامت بیشتر از 90 روز را نیاز دارند، باید برای دریافت این مجوز 110 یورو بپردازند.

ریجکت شدن ویزای دانشجویی آلمان چه دلایلی دارد؟

دلایل متعددی برای رد شدن ویزای دانشجویی آلمان وجود دارد که از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • درخواست ویزای نامناسب
  • عدم ثبات مالی جهت تامین هزینه‌ها
  • نداشتن سوابق تحصیلی و علمی رضایت‌بخش
  • نداشتن تسلط یا مدرک کافی به زبان آلمانی یا انگلیسی
  • انتخاب رشته غیر مرتبط با رشته تحصیلی پیشین
  • نقص در ارائه مدارک پرونده متقاضی
  • عملکرد ضعیف در مصاحبه
  • عدم دریافت بیمه‌نامه درمانی

ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین

کشور آلمان، ویزایی به نام ویزای خانوادگی آلمان برای خانواده دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهد. به‌واسطه این ویزا اعضای خانواده دانشجو از جمله همسر و فرزند زیر ۱۸ سال اجازه اقامت دارند. این، درصوتی قابل قبول است که ازدواج آن‌ها به‌طور رسمی در شناسنامه ثبت شده باشد. علاوه‌بر این، با دریافت این ویزا امکان اشتغال و تغییر آن به ویزای کاری برای همسر دانشجو وجود خواهد داشت. در اکثر موارد، زمان پردازش ویزای خانوادگی آلمان حدود 3 ماه طول می‌کشد.

توجه داشته باشید شخصی که متقاضی ویزای خانواده است باید مدرکی مبنی بر حداقل دانش زبان آلمانی (حداقل A1) را داشته باشد. به عبارت دیگر، زبان آلمانی برای ویزای خانواده آلمان اجباری است.

اقامت تحصیلی در آلمان

خبر خوب این است، شما با اقامت تحصیلی آلمان، می‌توانید مجوز اقامت دائم این کشور را اخذ کنید. بدین صورت که، پس از اخذ مدرک دانشگاهی‌تان، تا 18 ماه اجازه کار در آلمان دارید و می‌توانید ویزای کاری اخذ کنید. پس از آن‌که دوسال از کار کردن شما گذشت، واجد شرایط برای اخذ اقامت دائم خواهید شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *